FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

4 consells per començar amb la fotografia

Per ser bo en alguna cosa hi hem de dedicar temps. És fàcil frustrar-se quan ens iniciem en la fotografia i les fotos no ens surten com pensàvem que sortirien. Tenim una bona càmera, un bon objectiu i bon equipament, però no aconseguim el que volem. Paciència. Ningú neix ensenyat i la fotografia, com tot art, requereix temps, dedicació i molt d’amor. Et donem 4 consells per començar amb la fotografia.

Pas per pas. No és imprescindible tenir una bona càmera per fer bones fotografies, qualsevol fotògraf professional podria agafar una càmera compacta i fer fotos fantàstiques, però, siguem sincers, tot ajuda. Si ja tenim una bona màquina ara és el moment de començar. Toquegeu-la, premeu botons, feu proves, tireu fotos sense parar,… És el moment d’establir una relació d’amistat amb la càmera. Emporteu-vos-la a tot arreu, feu-la la vostra companya, agafeu-la si sortiu amb els amics o companys de feina o quan aneu en una reunió familiar, i experimenteu, proveu diferents angles, diferents obertures, diferents profunditats i comenceu-vos a familiaritzar amb l’aparell.

Quan hàgiu passat aquesta fase hauríem de pensar en formar-nos una miqueta, sobretot si parlem de càmera reflex. És important que sabem com funciona l’opció “manual” i que no li tinguem por. Les fotografies en mode automàtiques són molt boniques però així només utilitzem un 10% de tot allò que pot fer la nostra càmera. Existeixen diversos cursos gratuïts que us podrien anar molt bé per tenir consells per començar amb la fotografia, consulteu les regidories de joventut de l’ajuntament de la vostra ciutat on acostumen a organitzar tallers i mireu les webs de cursos per aturats o bonificats. Molts negocis de fotografia ofereixen cursos -de pagament-, també pot ser una opció. Sigui com sigui, aprendrem noves tècniques i usos de la nostra càmera que ens ajudaran a comprendre-la una mica millor.

Ara ja en sabem una mica més. Ja som capaços d’utilitzar el mode “manual” i juguem amb les diverses tècniques igual que un nen amb una joguina nova. Comencem a gaudir de tot allò que ens ofereix la màquina i els resultats ja s’allunyen considerablement dels què obteníem en els inicis. Ens sentim satisfets i sabem treure profit de la càmera. És hora de dedicar una estona cada setmana a sortir a captar imatges. Aquí ja depèn de la disciplina que més us agradi: paisatge, retrat, amb trípode, sense, diversos objectius,… Sortiu, gaudiu, proveu i dispareu sense parar. Intenteu obtenir diversos efectes en un mateix pla, canvieu la profunditat, el diafragma, l’ISO, el balanç,…

Ja heu arribat al nivell necessari per presentar-vos a concursos. En tenim molts i gairebé en totes les festes. La Fira de Sant Narcís de Girona n’organitza, l’Aplec del Caragol i la Festa Major de Sant Miquel de Lleida també, així com la Festa Major de la Mercè de Barcelona i la de Santa Tecla de Tarragona. Podeu iniciar-vos en els de menys repercussió mediàtica i anar escalant poc a poc. Quan us n’adonareu ja formareu part dels finalistes d’algun d’ells o fins i tot dels guanyadors.

Sobretot, el més important, gaudiu disparant.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra