FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Visita Lleida durant la festa de Moros i Cristians i participa al concurs fotogràfic

La festa de Moros i Cristians és una celebració coneguda popularment arreu del país. Però sabies que és a Lleida on s’han documentat els orígens més antics, que daten de l’any 1150? És per això que almenys una vegada a la vida has de visitar la capital de Ponent i deixar-te transportar al s. XII. Reserva’t el cap de setmana del 14 i el 15 de maig; aprofita i agafa la càmera, que a més podràs participar al Concurs de Fotografia online VIII Memorial Xavier Aluja organitzat per la mateixa Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida. A punt per agafar l’escut i l’espasa?

Tothom pot participar al concurs, només has de presentar un màxim de 3 imatges sobre la celebració i optaràs a un premi de 250€ en metàl·lic. El format ha de ser en JPG d’un mínim de 2.000 píxels pel costat més llarg i entre 2MB i 8MB pel que fa al pes de la imatge. Vigila amb la configuració del teu dispositiu: no s’admetran obres amb data impresa o qualsevol altre tipus d’inscripció. Pel que fa al retoc fotogràfic, es poden fer ajustos bàsics de llum, contrast, saturació, nitidesa o equilibri de blancs; la resta quedaran desqualificades. A més, si ho desitges pots presentar les obres en HDR i panoràmiques. Un cop seleccionades l’obra o les obres que vols presentar al concurs, les has d’enviar a comunicacio@miclleida.org amb la informació que pots trobar a la seva pàgina web. El jurat estarà integrat per 3 fotògrafs de prestigi i un membre de cadascuna de les 6 comparses medievals que desfilaran. L’entrega de premis i l’exposició tindran lloc a mitjans d’octubre.

Les activitats de la festa de Moros i Cristians començaran a mig dia del dissabte 14 de maig, a les 12h, quan hi haurà el Vermut Medieval a la plaça Sant Francesc de Lleida. Serà un bon moment per preparar la càmera: fes proves de llum, diversos enquadraments, composicions, filtres… Comença a entrar en calor fins que et trobis còmode disparant. Un consell: abans de fer la fotografia pensa en l’objectiu d’aquesta. Vols destacar la vestimenta? O com estan caracteritzats els personatges? Hi ha moviment? o t’interessa més plasmar l’ambientació? Pensa amb els enfocaments, t’ajudaran a donar protagonisme a allò que tu decideixis. Un cop acabat el vermut tens temps lliure fins les 18h de la tarda, que és quan hi ha l’assaig infantil i berenar a la mateixa plaça. L’ultim acte del dia seran les ambaixades que es faran a la plaça Paeria,. Recorda que no serà negra nit, però a partir de les 20h hauràs de tenir en compte els canvis de llum.

Diumenge 15 de maig ve carregat d’activitats. La tradicional Presentació de Bandes tindrà lloc a la plaça Sant Joan un cop acabada la desfilada pels carrers de la ciutat. T’aconsellem que juguis amb les diverses velocitats d’obturació -especialment si fa un dia assolellat- i provis algun filtre en blanc i negre. Ja a mitja tarda, a les 18:30, hi ha programada la concentració de comparses de Moros i Cristians a la Porta del Lleó del monument més emblemàtic de Lleida: la Seu Vella. D’allà baixaran per diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça Paeria. El moment més esperat arriba ben entrada la vesprada, a les 21:30h: els Moros i els Cristians es debatran la conquista del territori i es desencadenarà una batalla sanguinària digna de l’època medieval.

Estàs preparat per convertir-te en un lluitador del s.XII?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra