FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Una càmera reflex per tothom

Sembla un eslògan per una campanya, oi? “Una càmera reflex per tothom”. Tan de bo en regalessin. Però no ens podem queixar. Val a dir que les coses han canviat molt des que van aparèixer les primeres càmeres reflex. Al principi eren només els quatre atrevits que van llançar-se a comprar les analògiques, unes màquines molt potents que feien virgueries i que també et deixaven la butxaca considerablement pelada. Era una gran inversió tenint en compte el poder adquisitiu del moment i la majoria de la gent es conformava amb les càmeres compactes, que tampoc estaven malament. Però amb l’aparició de les reflex digitals la fotografia es va democratitzar i avui dia podríem dir que gairebé totes les llars disposen d’una càmera reflex.

Tothom ha disparat alguna vegada amb una reflex -ostres, sembla que estiguem parlant d’una arma-, ja sigui en mode automàtic o en manual o en un mig-mig. Ha crescut en la nostra cultura la necessitat de capturar cada moment, d’immortalitzar els records per si no ens fiem de la nostra memòria, de quedar-nos més tranquils si sabem que allò o aquell moment tan especial el tindrem per sempre o bé en un arxiu d’ordinador en format .jpg -que potser no tornarem a mirar mai més- o en una fotografia impresa. Està clar que també volem tenir les fotos per posar-les al mur de Facebook, al compte d’Instagram o com a foto de perfil del Whatsapp. Per ensenyar-les als nostres amics, companys i família i, per què no, fer-los una mica de dentetes. Moltes famílies han decidit fer el pas un cop nascut el primer fill i és que “hem de tenir una càmera bona per fer fotos al nen o la nena”.

Gràcies a tot això, les que fins ara eren les marques principals, Canon i Nikon, han vist com la seva competència creixia com l’espuma i ara mateix existeixen altres marques amb preus molt ajustats i bons resultats. Si esteu pensant de comprar-vos una càmera reflex només heu de mirar com està el mercat i ho veureu. Fent un cop d’ull ràpid a algunes pàgines d’Internet veiem com els preus van des dels 350€ fins arribar als prop de 1.000. Un consell, penseu bé què voleu i quines necessitats teniu abans de llançar-vos a la piscina. Una càmera de més baixa gamma per començar no seria mala idea.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra