FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Tornem al paper amb l’àlbum digital!

Les noves tecnologies evolucionen amb rapidesa -a vegades potser massa i tot- i la fotografia també està pujada a aquest vaixell. Des dels inicis de la fotografia, cap a l’any 1816, hem vist des de captures que podien trigar hores a fer-se, fotografies en blanc i negre o aquelles que sortien al moment de la mateixa càmera; fins a màquines que ens permeten fer multitud de captures digitals i ens donen l’opció d’escollir quines han quedat millor. Hem après a emmagatzemar les fotos en arxius i carpetes dins de l’ordinador tot i que al principi tothom era reticent i la majoria continuava anant a la botiga per imprimir-les i afegir-les a l’àlbum de casa. Però… sembla que tot torna, no? Hem anat del paper a l’ordinador i ara… tornem al paper!

Ja fa uns anys que tot el que és vintage torna a estar de moda. Ja ho encertaven aquells que deien “tot torna”. Amb la fotografia, aquesta nova corrent ha rescatat les càmeres instantànies i els filtres que recorden fotografies antigues. D’altra banda, les noves tècniques d’impressió ens donen l’alternativa de tornar a tenir la fotografia físicament i imprimir-la en paper fotogràfic, encara que no de la mateixa manera. Després d’uns anys guardant fotografies a l’ordinador -que un cop guardades rarament tornàvem a mirar-, algú va decidir que aquesta opció no acabava de convèncer i que s’havia d’integrar la tecnologia digital amb el paper. Resultat: àlbums digitals.

Cada cop són més els que decideixen fer un àlbum digital per recordar les vacances en aquell país tan exòtic, per plasmar el creixement del fill, o simplement per tenir constància de tot allò que van fer durant l’estiu passat. I és que la fotografia ja forma part de la nostra vida diària. Si no és amb la càmera és amb el mòbil i sinó amb la tablet. Els àlbums digitals ens permeten fer una composició molt més creativa del què ho fan els àlbums tradicionals: podem afegir text, fer la foto més gran o més petita, retallar-la, posar-hi un fons, afegir-hi infinitat de imatges predefinides, etc. És, sens dubte, una creació única que ens treu un somriure cada cop que el traiem del prestatge. I, per què no, l’excusa perfecta per explicar a amics i familiars les darreres vacances o ensenyar-los com ha crescut el nostre fill. A banda de tot això, cal afegir que els preus s’han anat fent cada cop més competitius i assequibles a tot el públic.

Així que ja ho sabeu, oblideu-vos d’emmagatzemar les fotografies en carpetes oblidades dins l’ordinador i experimenteu amb un àlbum digital.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra