FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Fes-te professional amb aquest 8 programes per editar fotografia

Hi ha qui creu que la fotografia no s’hauria d’editar, que s’ha de captar el moment i deixar-la tal i com ha quedat. Però la veritat és són pocs els fotògrafs professionals d’avui dia que no passen les seves fotos pel Photoshop abans d’entregar-les al client. T’atreveixes a editar les teves imatges? Et recomanem que utilitzis un d’aquests programes per editar fotografia que t’ajudaran a obtenir uns resultats amb el toc personal que estàs buscant.

 1. Photoshop. És el programa d’edició d’imatge per excel·lència i té infinitat de possibilitats. Tot i això, per alguns, és tan ampli que es converteix en complicat d’utilitzar. Disposa de multitud de recursos que pots trobar online: pinzells, textures, plantilles,… A banda de tenir els seus propis incorporats. Si busques una edició al detall i de nivell d’exigència mig-alt, aquest és el teu programa. L’única pega: és de pagament.
 1. Gimp. Gairebé podríem dir que després de Photoshop, aquest és el programari més popular. L’avantatge és que és de programari lliure, tant per Windows com per Mac com per Linux i, per tant gratuït, però alguns usuaris opinen que resulta complicat d’utilitzar. L’has provat tu?
 1. Picasa. És, a banda d’editor, organitzador d’imatges, i pertany a Google. Destaca per la seva creació de collages i per ser fàcil de fer servir i tenir una interfície atractiva. Podria ser una bona opció per començar.
 1. PhotoScape. Igual que Picasa, PhotoScape és un dels programes per editar fotografia que ja fa temps que ronda per la xarxa però tot i l’aparició d’altres programaris no s’ha quedat pas enrere. Amb uns senzills passos podràs retocar les teves fotografies, afegir detalls amb pinzells de professional i fer muntatges espectaculars.
 1. Pixelmator. Té un disseny similar a Photoshop, moltes eines similars com el tampó de clonar o el corrector i a més també treballa amb capes i amb format psd. Dóna l’opció de compartir amb Facebook, Flickr i Picassa. Inconvenient? És només per a aparells Mac i és de pagament.
 1. LunaPic. Aquest software et pot treure el mal de cap de tenir el programa instal·lat a l’ordinador. És online i la versió original està en anglès. Tot i que hi ha traducció, fins i tot al català, no te la recomanem ja que és una traducció de Google i és poc acurada.
 1. Pixlr.com. Està disponible online, per descarregar per a mòbil, per a Windows i per a Mac. L’avantatge d’això és que el pots provar online primer i si et convenç instal·lar-lo al teu dispositiu. Com efecte a destacar, té el caleidoscopi.
 1. Paint. És un dels programes per editar fotografia apropiat pels qui troben el Photoshop massa complicat i el Microsoft Paint massa senzill. Té una interfície simple però a la vegada compta amb eines com capes, pinzells i filtres.

Utilitzes algun d’aquests programes per editar fotografia o ets més de deixar la imatge tal i com ha quedat?

1 comentari a “Fes-te professional amb aquest 8 programes per editar fotografia”

 1. ¡Hola, bon article!
  M’agradaría afegir un altre programa que em sembla dels millors per editar fotografia i vídeo. A més, es gratuit i també permet afegir efectes i editar el color a la perfecció de qualsevol imatge. Es brutal.
  El programa es diu DaVinci Resolve. Recomano que li doneu una ullada a aquesta pàgina: per aprendre més sobre el programa.
  ¡Una abraçada!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra