FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Postes de sol úniques amb menys de 10 consells

Els qui més o menys en agrada la fotografia ho hem provat algun cop a la nostra vida, amb èxit o sense: fer una foto d’una posta de sol. És una imatge que té una bellesa natural única i que mai torna a ser idèntica que l’anterior. Si coneixes la teva càmera i utilitzes el material i les tècniques adequades, el resultat pot ser digne d’emmarcar. Pot semblar fàcil ja que les condicions de per sí ja són fotogèniques, però no ho és tan com sembla. Una línia d’horitzó torta o un balanç de blancs equivocat pot convertir aquesta preciosa estampa en una imatge plana que no desperti cap sensació a l’espectador.

A continuació et presentem els passos que considerem bàsics a seguir per aconseguir una bona fotografia d’una posta de sol.

1.Revisa el material que tinguis i valora si necessites més accessoris o no. Per aquest tipus de fotografia, on la llum no serà com la que hi ha en ple dia, seria convenient utilitzar un temps d’exposició baix perquè entri el màxim de llum possible a la lent i un diafragma alt per tal de maximitzar la profunditat de camp. Molt bé, i què significa això? Doncs que et farà falta un trípode. Per jugar amb aquests paràmetres que et comentàvem, necessitaràs una càmera reflex. Si disposes de diversos objectius també és el moment de provar-los.

2. Escull el lloc. No et presentis en el mateix moment en què vols començar a fotografiar la posta de sol. Et recomanem que t’hi acostis uns dies abans per decidir el lloc o l’hora en la qual aniràs a fer les fotos.

3. Tingues en compte el temps. Informa’t abans de les condicions meteorològiques i que res et sorprengui. T’aconsellem que escullis un dia amb alguns núvols ja que aquests absorbeixen la llum del sol i se’n impregnen.

4. Composició. Oblida’t de col·locar el sol al mig de la fotografia i sense cap motiu en la imatge. En aquest format és important que utilitzis la regla dels 3 terços per evitar caure en la típica fotografia buida de contingut.

posta de sol

5. Inclou elements externs. Aquest consell també es refereix a la composició i al missatge que transmet la fotografia. Si només inclous l’horitzó i el sol, és difícil que es converteixi en una fotografia impactant. Pots introduir-hi siluetes, arbres, roques… el que vulguis que et serveixi per guiar la mirada de l’espectador.

posta de sol

6. Prohibit utilitzar el mode automàtic. Si encara no t’atreveixes a utilitzar el mode manual al complert, pots començar per fer-ho amb el semiautomàtic. Podràs controlar la llum, velocitat, efectes, ISO, balanç de blancs…

7. Fes el balanç de blancs. És possible que si el deixes en automàtic, et detecti un excés de colors càlids en la posta de sol i la intenti corregir eliminant aquests colors màgics. Millor utilitzar mode manual també en balanç de blancs.

posta de sol

8. Baixa la velocitat d’exposició. Aconseguiràs colors més intensos i amb més contrast.

Tens més consells per afegir a l’hora de fotografiar una posta de sol? Deixa’ns un comentari i ens els expliques.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra