FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Objectius de la càmera reflex (II)

Fa uns dies vam començar a parlar dels objectius de la càmera reflex normal, teleobjectiu i angular. Ja en teniu algun de preferit? Si ja és difícil escollir-ne un, avui us en presentem la resta: el macro, l’ull de peix i el tot terreny. Com ja us vàrem dir, tot depèn del tipus de fotografia que voleu aconseguir i l’efecte de la mateixa. Abans de comprar-ne un us recomanem que els conegueu bé i tingueu clar cap a quin o quins tipus de fotografia voleu encaminar-vos.

  • Macro. La paraula ‘macro’ significa ‘gran’ i per tant, aquest objectiu fa honor al seu nom. El macro és aquell que ens permet fotografiar allò més diminut per poder-ho ampliar de tal manera que serem capaços d’apreciar un gra de sorra a la fotografia. Papallones gegants, fulles d’herba que semblen rampes inacabables, arrugues d’allò més definides…aquesta és la sensació creada, ens transporta a un altre món, el món de les coses petites. És, precisament, característic de la fotografia d’insectes, naturalesa d’aprop i de tot allò que volem veure al més petit detall. Té poca profunditat de camp però el gran avantatge és que ens deixa disparar fins i tot a 1cm de distància, quan amb el normal, per exemple, si ens atansem molt veurem que no ens deixa disparar. Les fotografies amb aquest objectiu tenen molta llum.
  • Ull de peix (6-16mm). Heu mirat mai a través d’una peixera? És el més semblant a una fotografia feta amb un ull de peix. És l’objectiu de la càmera reflex que té més camp de visió ja que pot arribar a més de 180º. En conseqüència, les línies i la imatge surten distorsionades però no passa res perquè és l’efecte característic que es busca treballant amb aquest objectiu.
  • Tot terreny (18-180mm / 28-200mm). A tots ens agradaria tenir un objectiu tot terreny. La mateixa paraula ja ho diu, i és que pot fer des de les funcions d’un angular fins a un teleobjectiu ja que abasta una gran distància focal. El gran avantatge és que ens evita haver de canviar constantment si el que volem és aconseguir diversos efectes propis de cada objectiu.

Tal i com us vam comentar al post Objectius de la càmera reflex (I), no hi ha ni millor ni pitjor objectiu per la càmera reflex, simplement serveixen per a fotografies i escenes diferents.

I per a tu? Quin és l’objectiu que més utilitzes? Explica’ns quin tipus de fotografia acostumes a fer i amb quin objectiu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra