FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Les millors apps per fer fotografies

Les càmeres dels dispositius mòbils s’han anat fent cada cop més populars. Lluny queda la qualitat dels primers aparells, on els detalls es perdien entre un fons pixel·lat i uns colors que tiraven cap a una gamma pastel estranya i carregada de saturació. L’evolució d’aquestes càmeres integrades ha estat ràpida i podríem dir que avui dia totes ronden els 10 mega píxels. Arribats a aquest punt, els creadors d’aplicacions han dissenyat programes que permeten ampliar exponencialment les capacitats i usos del dispositiu mòbil equiparant-lo, en alguns casos fins i tot, a la pròpia càmera reflex.

Els fotògrafs professionals aconsegueixen fotografies espectaculars perquè controlen diversos paràmetres: la composició, el temps d’exposició, el diafragma, la ISO… Ara, tot això es pot fer amb l’smartphone a través d’aquestes apps per fer fotografies.

Per convertir la teva càmera del mòbil en una reflex, hi ha disponible l’aplicació Càmera FV-5 Lite. És de pagament (2,99€) i permet controlar factors com l’exposició, la ISO, el diafragma, … Pot servir-te per començar a trastejar opcions abans de comprar-te una autèntica càmera reflex.

Si per contra vols fer un vídeo a base de fotogrames, l’aplicació ideal és Framelapse. Has de posar el mòbil en un lloc fixe i automàticament anirà disparant fotografies amb l’interval que li donis tu. Al final, totes juntes formaran un petit vídeo que semblarà una filmació a càmera ràpida. Per a que ho entenguis millors, pensa en la imatge dels núvols movent-se o d’una flor creixent. Aquest software t’ho permet fer.

Jugant amb diversos temps d’exposició també podem aconseguir efectes espectaculars, especialment de nit. Per a aconseguir això, pots utilitzar Long Exposure Camera 2 i podràs fotografiar els cotxes que circulen de nit com si fossin esteles de llum. O treure tota la lluminositat d’una escena massa fosca.

Pels apassionats de l’Instagram i frustrats per la mida quadrada d’aquesta eina, arriba InstaSize. Amb ella pots mantenir la perspectiva panoràmica, a banda d’incloure nous filtres i modificacions i, per què no, algun sticker divertit.

I pels amants de les mascotes, Càmera Zoom FX Premium. És difícil aconseguir una bona foto del gos, el gat o el periquito, es mouen massa i no saben què és això de posar. Amb aquesta aplicació podràs disparar 10 fotos per segon. Té més de 90 efectes, a banda de marcs de foto, gal·leria de distorsions, filtres,… fins i tot podràs incloure un personatge famós a l’enquadrament! Què et sembla?

Aquestes són només algunes de les apps per fer fotografies que et permetran fer virgueries amb el teu smartphone, iphone o tableta. En coneixes més? Comenta’ns i diga’ns quines.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra