FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

L’encant de la fotografia urbana

La fotografia urbana té la seva pròpia personalitat. No és fotografia de paisatge, no és fotografia d’interiors, no són retrats. Té aquella història al darrera, aquella persona que camina trista sota la llum d’un fanal, o aquella abraçada de dos infants després de l’escola. Però no és imprescindible que hi apareguin els humans, ja que, després en parlarem, a vegades ens pot causar problemes. L’efecte de la pluja sobre un parc infantil ara buit per la tempesta, aquells missatges reivindicadors pintats a la paret o sovint només demanant ajuda amb un “Busco feina del què sigui” amb un número de telèfon que ni tan sols es pot llegir, o senzillament un edifici històric de la ciutat, també formen part de la fotografia urbana.

Avui et donem uns petits consells per iniciar-te en aquesta modalitat, si encara no ho has fet.

  1. Decideix quin tipus de fotografia vols aconseguir: amb humans?, d’edificis històrics?, d’històries personals?, de carrers amagats?, de detalls imperceptibles?. Si és la primera vegada que practiques fotografia urbana pots provar totes les modalitats i quedar-te amb aquella que et sentis més còmode/a. Recorda que si tens pensat fotografiar persones hauràs de decidir si ho faràs d’amagat assumint el risc que això comporta, o ho faràs demanant permís, podent perdre així naturalitat i en alguns casos fins i tot la fotografia en sí.

02_17_Fotografia_urbana_PARET_

  1. No tinguis por i deixa la vergonya a casa abans de sortir per la porta. Molta gent pel carrer et mirarà, sobretot si estàs enfocant a persones. Concentra’t en el teu equip fotogràfic i en captar cada moment abans que s’hagi esfumat. Estudia l’escenari, sent-hi còmode, actua amb naturalitat. També és important que t’informis sobre la legalitat de fer fotografies a desconeguts, especialment si viatges a l’estranger, per saber fins on ets lliure de captar els paisatges urbans amb humans com a protagonistes.

02_17_Fotografia_urbana_SENYOR

  1. Tingues paciència. Amb la teva mirada observa tot el teu voltant. Enquadra amb els ulls i atreveix-te a disparar. Dispara sense parar fins que et sentis com peix a l’aigua.
  1. Comença per allò més fàcil: busca llocs emblemàtics, edificis històrics, places conegudes… allà ningú et mirarà malament per portar la càmera enganxada als dits. Pots provar-ho amb gent del carrer, amb actors, artistes, aparadors, treballadors d’establiments… és possible que més d’un ja hi estiguin acostumats.

02_17_Fotografia-urbana-ARTISTA

Pensaves que les ciutats no tenien racons especials per ser fotografiats? Fes les teves fotos urbanes i comparteix-les amb la comunitat Fotollum.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra