FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

La regla dels tres terços

Qui no ha escoltat mai parlar, en l’àmbit de la fotografia, de la regla dels tres terços? Tant si ets aficionat en aquest art o no, segur que l’has sentit algun cop i et sona. Si no et sona, tranquil.

Per això estem aquí. Aquesta és la primera i la més bàsica regla pel que fa a la composició fotogràfica.

regla terços imprimeix decora regala fotollum foto llum

 

En què consisteix la regla dels tres terços? Es tracta de dividir la imatge, de manera imaginària, en dos línies horitzontals i dos de verticals repartint l’espai uniformement. Els quatre punts centrals que es formen al centre de la imatge per la intersecció de les línies (mentals), ens marquen els punts forts de la instantània que volem captar. Per tant, per tenir una composició perfecta situarem l’objecte o el subjecte que volem immortalitzar en un dels quatre punts forts que ens ofereix l’enquadrament.

Es considera que el fet de situar l’objecte o la persona en un d’aquests punts crea més atracció sobre la imatge que no pas si ho situem al vell mig. Un suggeriment destacat que et fem és que si en la fotografia que vols fer, hi ha un objecte secundari, aquest ha de situar-se al punt diagonalment oposat al principal o que destacaràs en primer terme.

Per últim, dins d’aquesta regla dels tres terços, hem de fer una menció especial als paisatges. En aquest cas cal situar l’horitzó en la línia (imaginària) horitzontal superior si volem ressaltar el terra o bé a la horitzontal inferior si volem potenciar el cel.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra