FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Deixa’t seduir per La Patum i participa al #fotopatum2016

El so de la cobla o de la banda municipal tocant, els carrers i les places a vessar de gent que somriu, que té ganes de festa, ganes de ballar i cantar…  Més de 400 anys d’història, 5.000 assistents, 18.000 petards i declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. I un aroma característic: la pólvora. Sí, parlem de La Patum de Berga, una de les festes més populars de Catalunya. No has visitat mai la ciutat per aquestes dates? Enguany no tens excusa, com bé diuen, La Patum “s’ha de viure”. La festa ja està en marxa, però encara tens temps fins el 29 de maig, i tens l’ocasió de tirar unes quantes fotos amb el teu telèfon mòbil i presentar-te al concurs fotogràfic que Descobreix Catalunya ha organitzat. No saps de què va? Ara te’n fem 5 cèntims mentre et prepares la bossa de viatge.

Abans que res, si no has estat mai a La Patum, agafa aquest parell de consells. El primer és que el foc, les espurnes i els petards són els protagonistes de la festa i per això és important que portis la roba adequada, sobretot si tens intenció de participar als Plens. Uns texans i roba de cotó és la combinació idònia. Ah! I no et deixis el mocador de La Patum! El podràs trobar a qualsevol establiment de la ciutat. Per la mateixa raó, pensa-t’ho dues vegades o allunya’t del centre dels actes si pateixes alguna malaltia respiratòria o fòbia a les aglomeracions.

Ara sí. Parlem del concurs. El primer que cal que sàpigues és que el concurs es fa a través d’Instagram amb el hashtag #fotopatum2016 i #patum. Per participar-hi cal que siguis seguidor dels perfils @DescobreixCatalunya, @lapatumberga i @ajuntamentberga -són les 3 entitats que organitzen el concurs-. Si el concurs és a Instagram, lògicament, les fotos les hauràs de fer amb el teu telèfon mòbil i seran sobre qualsevol cosa de la Patum: concerts, el Tabal, les Maces, les Guites els Gegants Vells, les sardanes, els petards, un somriure, una abraçada, una instantània ballant al ritme de la multitud, l’Àliga, la patum infantil… tot val sempre i quan corresponguin a imatges d’aquest 2016 fetes per tu. No hi ha límit de fotografies, així que et recomanem que enviïs les que creguis convenient. I tranquil, tens temps d’enviar-les fins el proper dimarts dia 31 de maig a les 23:59h.

Et falten més raons per assistir-hi?
Aquí pots consultar el programa d’activitats.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra