FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

La força de les línies

Tal i com hem vist en altres post, les línies ens permeten expressar moltes coses i, per aquest motiu, us proposem
quatre consells més, molt interessants sobre aquestes, que ens ajudaran a transmetre un millor missatge en les nostre imatges.

El primer dels ítems, i el més bàsic, consisteix en què les línies han de ser completament rectes. Tot i que pot semblar intranscendent té una gran importància dins la fotografia ja que l’estabilitat fa que els elements guanyin més importància dins la instantània.

En segon lloc, cal tenir present el tipus d’objectiu mitjançant el qual fem la fotografia ja que alguns poden provocar una distorsió i, per tant, les línies poden semblar tortes. Aquest fet ens el donen els grans angulars. Un clar exemple són les instantànies fetes amb els objectius coneguts com ull de peix, que estan considerats com un extra-gran angular.

En tercer lloc, i recordant les regles més bàsiques, hem de fer esment de la regla dels tres terços perquè les línies siguin el més rectes possibles. A més, el fet de jugar en la seva posició (horitzontal, vertical i diagonal) ens permeten ordenar o bé desordenar la imatge captada per la càmera.

I per últim, toca parlar de les línies corbes. Aquestes produeixen a la nostra vista la sensació de velocitat. Saben com captar la nostra mirada ja que fan que els nostres ulls vegin moviment i, per tant, ens resultin atractives i ens facin seguir-les amb la mirada des del principi fins al final ja que aquesta mena de moviment provoca sensació d’alguna cosa inesperada. A més, són perfectes per crear profunditat de camp, és a dir, que els objectes que apareixen per darrera del punt principal, també estan ben enfocats.

Sortiràs aquest cap de setmana a capturar el teu entorn més proper?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra