Segurament t’agradaria tenir alguna fotografia de la teva infància durant els primers dies d’escola. Cert, la fotografia aleshores no era el que és ara i ni molt menys existien els smartphones. Però amb l’arribada d’aquests aparells, el món de la fotografia s’ha revolucionat i ara ens falta temps per engegar la càmera quan veiem qualsevol escena que ens sembla interessant. Han passat els anys i ara són els teus fills els qui han començat les classes fa tot just unes setmanes. Has immortalitzat el moment? Encara hi ets a temps. Et donem alguns consells per a fer-ho.
En primer lloc, tingues present que la prioritat és que el teu fill vagi a l’escola, així que si li estàs causant malestar potser millor que consideris l’opció de deixar-ho córrer i intentar-ho una altra vegada al cap d’uns dies.
És recomanable que abans que res facis un esbós de les fotografies que vols aconseguir: on faràs la fotografia (escenari), què vols transmetre, com anirà vestit el petit o petita de la casa, etc.
No els obliguis a posar si no hi estan disposats. Com t’hem comentat, no volem que el teu fill o filla pensi que és més important la fotografia que anar a l’escola. Estableix bé les prioritats i si està nerviós o nerviosa, valora si vols deixar-ho córrer o no..
Si has aconseguit arribar fins aquí, enhorabona, el teu petit està disposat a ser el /la protagonista de la sessió.
Posa’t a la seva altura. Quan tinguis l’escenari muntat i a punt per disparar, recorda que els picat i/o contrapicats deformen molt les línies de la cara. Et recomanem que et posis de genolls a terra i que la teva càmera estigui a l’altura dels seus ulls. D’aquesta manera, el punt de vista serà “normal”.
Intenta explicar una història del teu menut. Podria ser un: “El dia a dia del petit/petita de la casa”, amb diverses fotografies que relaten com transcorre el matí: des que es desperta fins que arriba a l’escola (esmorzar, vestir-se, rentar-se les dents…). Dispara des de diverses perspectives i fent diferents plans, així no hauràs de repetir la sessió si ja disposes de prou material.
Un cop acabada la sessió, fes-lo partícip de la teva feina i que t’ajudi a escollir les més bones. La seva opinió també és important, no creus?
Per últim, un cop impreses i col·locades on vosaltres hàgiu decidit, recorda no penjar-les a les xarxes socials, podries estar cometent un delicte.
Comunicació Fotollum