FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Idees per fer fotos de Nadal diferents

Arriben les dates especials. Les més esperades pels més petits i també per molts adults. El Tió, el Pare Noel, els Reis Mags, les decoracions de nadal, el pessebre, les llums al carrer… però sobretot és temps de retrobaments familiars, dinars que s’allarguen fins que es fa fosc o sopars que acaben amb la canalla dormint al sofà. Són moments especials que perduren en la nostra memòria i que volem immortalitzar amb les nostres càmeres. Com fer-ho? Aquí et donem algunes idees per fer fotos de Nadal per emmarcar.

  1. Tingues la càmera sempre a punt. En les reunions familiars intenta arribar dels primers i fer bonics enquadraments dels preparatius: els cuiners posant-ho tot a punt, la taula per parar amb l’arbre de Nadal de fons, el Tió esperant ser rodejat,… Quan comencin a arribar els familiars, capta aquell moment d’emoció, aquella abraçada després de setmanes o mesos sense veure’s, aquelles mirades de felicitat amb les llums del pessebre de fons, la taula parada i els nens esperant els regals.
  1. És molt important que tingues en compte la composició. En cada fotografia mira que hi hagi un protagonista; en aquestes èpoques hi ha molts motius a enquadrar i és fàcil despistar-se. Recorda que aquest pot ser una persona o un objecte.
  1. Capta els detalls. Fotografia com la família munta l’arbre de Nadal, les cares en el moment d’encendre les llums, de descobrir què ha cagat el Tió; capta les cares de felicitat en obrir un regal, en les abraçades, els petons,… Però tampoc t’oblidis de fer un bon macro amb les figures del pessebre, les boles de l’arbre, el menjar en un primer pla… i de la il·luminació nadalenca dels carrers, les celebracions populars, els edificis públics…
  1. Pots recórrer a tècniques modernes, com la que ha fet aquest fotògraf captant la mateixa fotografia cada any amb la seva dona i el seu fill. En la trobada familiar podries proposar aquesta idea i així junts veuríeu el pas dels anys i el creixement dels més petits.
  1. Inclou tots els membres de la família. Tens mascota? Aprofita per fer una fotografia tendra o divertida amb el teu gat o gos disfressat amb un barret de Pare Noel o fins i tot de ren. Si vols anar més enllà hi ha botigues on pots trobar vestits dissenyats especialment per aquesta ocasió. Aquí en tens un exemple.

Idees per fer fotos de Nadal

Què et sembla? Aquest any pots convertir-te en el fotògraf professional de les trobades familiars i proposar aquestes idees per fer fotos de Nadal diferents.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra