FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Gràcies a les fotografies va descobrir que feien mofa del seu cos

Tal i com ella mateixa explica, fa 4 anys Haley Morris es trobava al bell mig de Times Square com una turista més. Igual que la majoria de gent que es trobava allà, va fer-se una fotografia de record, i el rebel·lat va descobrir que justament al seu darrera hi havia un noi que la mirava amb una cara estranya i una noia que l’estava fotografiant: li estaven fent una mofa. Era per la roba? Pel pentinat? Es preguntava ella. Va arribar a la conclusió que no era per aquestes raons; era perquè tenia sobrepès.

A la resta de fotografies d’aquell viatge a la gran ciutat també hi apareixia gent que la mirava. Cares de menyspreu, mofes, gestos, burles… se la miraven de reüll sense que ella els veiés. Però encara que Haley Morris no s’adonés de les seves reaccions, aquests no s’escapaven de la càmera, i els hi posava cara gràcies a les fotografies.

Així va sorgir la idea del seu projecte The Wait Watchers. A partir d’aleshores es dedicava a fer-se fotografies en les situacions més quotidianes. Posava una càmera en un lloc estratègic i a través d’un comandament a distància les disparava. Es va captar…

Anant de compres.

Foto1

Fent de turista.

Foto2

A la platja.

Foto3

Visitant la ciutat.

Foto4

 

O simplement caminant pel carrer, on fins i tot els policies li feien bromes a la seva esquena.

Foto5

Després de 4 anys treballant en el projecte, va publicar les seves fotografies a la xarxa. L’autora assegura que això li va valer molts comentaris, alguns molt cruels, sobre la seva manera de vestir i sobretot sobre el seu pes. Però també n’hi van haver molts de suport, gent que l’admirava per la seva actitud totalment indiferent als gestos i mofes de la gent anònima però alhora descoberta gràcies a les fotos i al treball de Haley Morris. Al veure la bona acceptació del projecte, aquesta fotògrafa nord-americana va decidir engegar una campanya de micromecenatge per transportar les seves captures a un llibre que les recollís totes. En poc temps va aconseguir la financiació i avui dia es pot comprar el seu llibre per 50 dòlars nord-americans a través de la seva pàgina web.

En un dels seus perfils, Haley Morris assegura que tota la vida ha tingut problemes amb el pes. “Després d’anys de lluitant contra trastorns alimentaris i hipotiroïdisme que no se’m va diagnosticar, he après a estimar-me i a acceptar el meu cos. Treballo en l’ensenyança i intento inspirar als joves perquè aconsegueixin els seus objectius.”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra