FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Idees per fer fotografies sense sortir de casa

És un dia fred, ha plogut i no tens ganes de sortir de casa. “Llàstima que no faci Sol com la setmana passada”, penses. Tens ganes d’agafar la càmera i sortir a fotografiar la pluja però al final et venç el desig de quedar-te i no passar fred. Ep! però això no vol dir deixar la fotografia també! Si creus que casa teva no és un bon lloc per capturar moments màgics, t’equivoques! Aquí et donem algunes idees per a què experimentis i facis fotografies sense sortir de casa…

  1. Practica la macrofotografia. Sovint relacionem la macrofotografia amb les flors de primavera i els insectes. Treu-te aquesta idea del cap i mira al teu voltant, segur que hi ha detalls que passes per alt i que de ben segur tenen una història al darrera.
  2. Posa’t a la cuina. Ets un apassionat/da de la fotografia gastronòmica? Posa’t el davantal i experimenta. Fes fotografies dels ingredients, del procés, dels utensilis, de tot! Prova diverses perspectives, canvia la llum, els angles,…
  3. Juga amb l’aigua. La fotografia d’aigua és molt divertida i sobretot única ja que mai aconseguiràs fer una altra foto igual. Canvia les velocitats d’obturació si és que tens una càmera reflex i amb el diafragma, veuràs com l’efecte canvia completament. Fotografia l’aigua caient, esquitxant un objecte, busca l’efecte cortina, el de la gota d’aigua,… tens moltes possibilitats! Vols un consell? utilitza un recipient de color i aconsegueix així pintar l’aigua de colors diferents.
  4. Capta l’essència del fum. Fotografiar el fum és sempre molt interessant, s’aconsegueix un efecte misteriós amb el qual després pots invertir en Photoshop i crear una imatge espectacular. Et recomanem que utilitzis un fons negre per fer-lo més visible, una cartolina negra o una tela de dimensions mitjanes et podrà servir.
  5. Encanta’t amb el foc. Si tens llar de foc i fa fred al carrer, és el moment perfecte per encendre-la i plasmar el moviment del foc a través de la càmera. Tingues en compte que la llum anirà canviant i per tant, els resultats també.
  6. Atreveix-te amb el zooming. Crea moviment amb aquesta tècnica fotogràfica que consisteix en utilitzar el zoom en el moment de fer la fotografia. Hauràs d’utilitzar una velocitat d’obturació ni molt alta -no es s’apreciaria aquest efecte zoom- ni molt baixa -es veuria tota la fotografia moguda- i tu hauràs de quedar-te ben quiet/a.
  7. Presumeix de textures. Quan fas fotografia a casa és el moment perfecte per jugar amb les textures. Dóna’ls volum canviant d’angle i amb una correcta il·luminació. L’enfoc també et donarà aquell toc màgic.

Utilitzes altres idees per fer fotografies sense sortir de casa? O ets més de sortir encara que plogui?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra