FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

La fotografia aquàtica crea tendència

La fotografia aquàtica sempre ens ha fascinat. La suma de diversos factors com la diversitat d’espècies, colors i formes, les condicions ambientals, la magnitud del mar, la vida en un medi que se’ns escapa… però sobretot la impossibilitat de viure-hi i de moure’ns com ho fem quan estem de peus a terra, és el que ens causa més curiositat. Des de ja fa uns anys que existeixen les càmeres aptes per submergir a l’aigua o, si més no, les carcasses hermètiques capaces d’encabir una càmera fotogràfica sense permetre l’entrada ni d’una gota d’aigua. Hem vist tot tipus de peixos, d’algues marines, de colors llampants que atrauen altres espècies, d’anemones marines,... i tot sense necessitat d’haver-nos de posar dins l’aigua i amb una qualitat d’imatge i enfoc difícil d’imaginar temps enrere.


El fotògraf aquàtic es converteix doncs en la finestra que mostra el món submarí a la resta del món. S’integra al medi i es confon entre les diverses espècies animals i vegetals. Però s’ha d’anar ben equipat, tant per l’equip fotogràfic com pel mateix fotògraf. Un bon equip de busseig és imprescindible per estar còmode i centrar-se en la fotografia. Un cop resolt, s’ha de preparar l’equip fotogràfic: càmera aquàtica o amb la carcassa corresponent, flash en cas de necessitar-lo o, en el millor dels casos, un equip d’il·luminació. En la fotografia aquàtica es mostren escenaris fascinants, racons que no tenim a la superfície de la terra, on el temps també sembla córrer d’una altra manera.


Recentment s’ha fet popular la fotografia sota l’aigua però en aquest cas no per fotografiar el món submarí sinó per mostrar-hi una model, un disseny o un objecte. Amb l’ajuda del Photoshop es poden aconseguir uns efectes increïbles com pots apreciar en aquestes fotografies.


Precisament, fa només uns dies, ens assabentàvem de la trista notícia de la mort d’una model subaquàtica. Es tracta de la taiwandesa Olivia Ku, a qui sembla li va venir un atac d’asma en plena sessió sota l’aigua i es va acabar ofegant. Pots llegir la notícia de la seva mort aquí.

I tu? Què en penses de la fotografia aquàtica? Et submergiries per una sessió fotogràfica? Deixa’ns un comentari i creem un debat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra