Després del primer consell que hem compartit, esperem que aquest segon també us sigui útil per captar, de manera diferent, tot que vulgueu fotografiar. Avui parlarem del joc que donen les línies de cada imatge que tenim davant. Cal tenir present, però, que per aconseguir aquestes formes geomètriques no és necessari que siguin el centre d’atenció de la fotografia. Aquestes poden ser un simple afegit a la composició fotogràfica principal que ens permeti composar la imatge i, a més, dotar-la d’un significat més destacat.
Així, les línies horitzontals en la imatge ens ajuden a transmetre estabilitat, calma i descans. A més, cal tenir present que llegirem la fotografia des del costat esquerra i cap al dret, com el mètode de lectura occidental.
Per la seva banda, les línies verticals transmeten força, poder i creixement. Aquestes es llegeixen de dalt a baix però també podem jugar amb elles i la seva composició. D’aquesta manera, les podem invertir per tal que l’espectador les hagi de llegir al revés. I per últim, parlarem de les línies que donen dinamisme a la fotografia i que no són unes altres que les diagonals. Segons la composició d’aquestes, es podran llegir de manera ascendent o descendent. Les ascendents les trobarem quan l’ull les ressegueixi de baix a dalt i de dreta a esquerra. Aquestes ens donaran sensació d’esforç, lentitud i poder. En canvi, les línies descendents són les que seguim de dalt a baix i d’esquerra a dreta. Aquesta tipologia de línies ens aportaran una sensació de velocitat i de moviment suau i continu.
Recordes a qui li pot agradar la imatge del post?, comparteix-la 🙂