FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Descobreix la teva part més creativa amb l’Scrapbooking

Has sentit a parlar de l’Scrapbooking? Saps en què consisteix? Potser et passa com la majoria, que hem sentit la paraula però no sabem què és exactament. En el post d’avui te’n fem cinc cèntims i, qui sap, potser descobreixes un talent amagat que no sabies que tenies.

L’scrapbooking és una paraula anglesa que vol dir ‘àlbum de retalls’. En definitiva és un àlbum de fotografies creatiu que afegeix altres materials com podrien ser cartolines, papers de tots colors i textures, teles, missatges escrits i tot tipus d’objectes que el decoren i, en definitiva, el fan únic. Aquesta tècnica ja existeix des de la dècada dels 90 però ha estat en els darrers anys quan ha agafat més empenta i popularitat. Si t’ho pares a pensar, segur que has vist alguna botiga on venen materials, un lloc on fan tallers o alguna pàgina web que en parla.

Materials

Per dur a terme un scrapbooking no hi ha normes a seguir, per això és tan creatiu. Es tracta de triar les fotografies i a partir d’aquí deixar volar la imaginació. Per aquest motiu tampoc existeix una llista de materials a utilitzar ja que els tries tu, però segurament utilitzaràs aquestes eines: tisores, pegament, cúter, cinta de doble cara, papers o cartolines de colors, un regle i una foradadora. La resta va al teu gust: botons, teles que ja no utilitzes, paper de regal, fil, retoladors, cintes, segells d’scrapbooking de totes mides i colors… només tu decideixes quins materials i objectes utilitzar. T’ajudarà donar un cop d’ull a pàgines web que venen tot allò relacionat amb l’scrapbooking.

Passos a seguir

Si t’has decidit a fer un scrapbooking i començar a investigar aquest món, et suggerim que segueixis aquests passos:

  1. Escull el tema (les darreres vacances, l’última sortida a la muntanya, moments amb la família o amics, etc.)
  2. Imprimeix les fotografies i planifica com posaràs les pàgines i si escriuràs algun text
  3. Pensa amb el disseny (el fons, l’estil, …)
  4. Aconsegueix un àlbum. El pots trobar a botigues o fer-ho a partir d’una llibreta.
  5. Reuneix tots els materials que vols utilitzar
  6. Comença a col·locar les fotos i tot allò que hi vols posar
  7. Si estàs satisfet ja pots començar a enganxar!

Un regal únic

Cada cop són més els qui utilitzen la tècnica de l’scrapbooking per a fer un regal, per fer la invitació de boda, seguir el creixement d’un nadó, esdeveniments especials… I no et pensis que només els més enginyosos ho poden fer ja que a Internet pots trobar infinitat de tutorials, consells i fòrums, a banda que avui dia s’organitzen tallers i cursos en gairebé totes les ciutats.

T’atreveixes a fer-ho? Vols perfeccionar la teva tècnica? Deixa’ns un comentar-hi i ens ho expliques.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra