FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Deixa’t seduir per la fotografia abstracta

La fotografia és un mitjà de comunicació, tant si es vol captar un moment en concret real com si es vol despertar un sentiment. Perquè ens entenguem és com la pintura: podem pintar un quadre d’un paisatge real o endinsar-nos en la pintura abstracta. Doncs amb la fotografia abstracta passa el mateix: a grans trets podríem parlar de fotografia descriptiva (ens ensenya com és o com el fotògraf veu aquella realitat observada) i fotografia abstracta.

La fotografia abstracta no és un dels gèneres més populars, precisament, però si es treballa bé els resultats poden ser espectaculars. No desisteixis en el primer intent i mira de deixar volar la teva imaginació i creativitat alhora que apliques aquests consells que et donem per fer un tastet de la fotografia abstracta.

1.- Busca colors, textures, patrons repetitius,… La idea és aïllar els objectes del seu entorn natural per així observar-los des d’una altra perspectiva i aconseguir un punt de vista abstracte.

Foto Llum

fotografia abstracta

2.- Juga amb diversos tipus de llum, practica els diversos enfocaments i prova les profunditats de camp. Mira de crear ombres, llums especials, etc.

3.- Si tens diversos objectius, en especial un de macro, treu-lo d’allà on el guardis. Un teleobjectiu i un macro seran, probablement, els que més utilitzaràs -pots recordar els tipus d’objectius llegint aquests articles:

  1. https://fotollum.com/blog/objectius-de-la-camera-reflex/   
  2. https://fotollum.com/blog/objectius-de-la-camera-reflex/   

3.- Si no tens cap idea per començar, et suggerim que practiquis amb una espelma. Des d’un primeríssim primer pla de la cera com es desfà, passant per la flama de la mateixa desenfocada al màxim, fins a un fons negre que contrasti amb el fum de l’espelma. Només són algunes idees.

espelma

espelma 2

5.- Fes els primers plans totalment desenfocats per tal de crear una escena on costi identificar els elements. Una fotografia abstracta es pot fer, com aquell qui diu, a qualsevol lloc: des d’un objecte que està tan desenfocat que no se sap ni què és fins a patrons com el d’una esponja o de l’arquitectura d’un edifici.

6.- Pots recórrer al filtre de blanc i negre, li donarà aquell toc de personalitat que estàs buscant.

7.- No val a fer trampa. No es pot fer fotografia abstracta fotografiant pintures abstractes. Això no és fotografia abstracta.

8.- Utilitza la post edició digital si et convé. Pots modificar paràmetres com la brillantor, el contrast, l’exposició, l’equilibri de color, etc.

 

En resum, has de tenir clar que la fotografia ha de despertar una emoció, un sentiment o una sensació a la persona que la veurà.

T’animes a deixar-te seduir per aquest tipus de fotografia?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra