FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Crea imatges espectaculars amb la tècnica ‘bokeh’

Coneixes la tècnica fotogràfica bokeh? Consisteix en donar molt valor a l’objecte principal de la fotografia i deixar el fons totalment desenfocat. Segurament n’has vist molts exemples. Els patrons més utilitzats per aquest desenfocament són els cercles i els polígons regulars, que sovint són de diversos colors. Aquest tipus de fotografia és idònia per posar-la en pràctica durant les festes nadalenques ja que els punts de llum en són un element clau. T’expliquem com fer fotografies amb aquesta tècnica i qui sap, potser pots fer una bonica !

En primer lloc, és necessari que disposis d’una càmera reflex per tal de poder modificar l’obertura del diafragma i la velocitat d’obturació. No és del tot impossible aconseguir l’efecte bokeh amb una càmera compacta però el resultat ja no dependrà de la teva destresa fent servir la càmera sinó més aviat de les condicions de llum exterior, objectiu de la càmera, etc.

Com ja et comentàvem a l’inici, els punts de llum són un element indispensable. Precisament, aquests són els que després es converteixen en cercles o polígons de llum. En aquest sentit, ara que s’acosta el Nadal i que veiem llums per tot arreu, és el moment perfecte per a practicar aquesta tècnica.

Escull l’objecte al qual vulguis donar tota la teva atenció -pot ser una persona o una cosa-, i comença a idear com serà la fotografia, és a dir, treballa la composició. No posis atenció a les llums encara ni als paràmetres de la càmera, idea primer com aniran col·locats els objectes -pots repassar l’article de La regla dels tres terços-.

Un cop decidida la composició arribem a la part tècnica. Utilitza un diafragma obert, és a dir, un nombre f/ baix, i adapta la velocitat d’obturació. L’ideal seria tenir un trípode, per si les condicions de llum et permeten baixar molt el valor del diafragma corrent així el risc que la imatge quedi moguda. Si no en tens, intenta no baixar el diafragma a més d’un f/60 per evitar moviments de l’objecte o del teu propi pols.

Per últim, dirigeix els punts d’enfocament a l’objecte principal, que estarà en un primer pla, i deixa les llums en un segon o tercer pla. Val a dir que utilitzant una distància focal curta, és a dir, la distància entre la càmera i l’objecte principal, l’efecte bokeh serà més evident.

Et convidem a practicar aquesta modalitat fotogràfica i ensenyar-nos el resultat. Pots etiquetar-nos a les xarxes socials i te’n farem difusió.

 

Comunicació FotoLlum

 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra