FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Combina l’estiu amb la fotografia

L’estiu ha entrat per a porta gran: platja, piscina, revetlles, celebracions, petards, esports de risc, vacances a l’estranger… quantes coses es poden fer a l’estiu! Per què no fotografiar-les aplicant les tècniques que t’hem ensenyat? En l’article d’avui et donem algunes recomanacions per a què les teves fotografies d’estiu siguin espectaculars.

  • L’estiu és sinònim de celebracions. Cada municipi decora els seus carrers amb banderoles de colors, serpentines, il·luminació,… amb la teva càmera pots recollir tots aquests detalls. Si fas les fotos en un dia assolellat, et recomanem que utilitzis un temps d’exposició curt amb un diafragma força obert.
  • Aprofita la llum natural. Fotografia verds, vermells, grocs,… capta tota la llum exterior i aconsegueix uns colors vius i contrastats. Si tens plantes a casa, aquest és un bon moment per captar la seva essència
  • Fotografia sota l’aigua. Per dur a terme aquest punt és indispensable que tinguis una carcassa per a la teva càmera o bé una càmera aquàtica. Les fotografies sota l’aigua acostumen a ser molt divertides i a la canalla els encanta. Només un apunt: recorda que la millor hora per fer-les és al migdia.

aigua

  • Ves a la platja. Practica el retrat amb el cel de fons, les velocitats d’exposició amb les onades, capta els canvis de llum, les postes i sortides de sol, els nens jugant a la sorra, les llums en plena nit… hi ha infinitats d’escenes i objectes per fotografiar, aprofita’ls. Però un consell, si vols captar el mar, intenta que la línia de l’horitzó et quedi completament recta, un sol desequilibri t’obligarà a passar per Photoshop.
  • Juga amb els rajos del sol. Saps com convertir la llum del sol en una espurna enmig d’un fons fosc? Enfoca el sol i tanca el diafragma -recorda que aquesta opció pot danyar l’objectiu-. També ho pots provar amb les estrelles, però en aquest cas hauràs de fer servir trípode.

detello

  • Practica el contrallum. Fes totes les proves necessàries fins aconseguir allò que estàs buscant: una silueta, un objecte, un gest…

contrallum

  • Fes fotografia de nit. Emporta’t el trípode i fes esteles, escombrades, zoom in i out… te’n parlàvem al post Com captar el moviment amb la fotografia.
  • Arrisca’t. Si t’agraden els esports d’aventura, aquesta és la teva oportunitat. Aconsegueix una càmera GoPro i presumeix d’adrenalina.

gopro

  • Enganxa’t la càmera. Segur que aquest estiu fas diverses excursions o viatges. No pequis de despistat/da i assegura’t d’endur-te la càmera.
  • Protegeix-te. Posa’t crema solar i procura que no tinguis el cap exposat al Sol durant moltes hores. I protegeix la teva càmera: funda, embolcall per la pluja, protector d’objectiu i, sobretot, fes servir la corretja per penjar-te-la al coll.

Què t’han semblat aquests consells? Diga’ns quin afegiries.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra