FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Com fotografiar la tardor

Ens trobem en plena tardor, l’estació més esperada pels fotògrafs, o almenys això asseguren alguns. És el moment de pas entre l’estiu i l’hivern i això la converteix en singular per l’explosió de colors, de tonalitats, de llums, de canvis visuals espectaculars, de nous éssers al bosc. Des dels verds de totes les intensitats passant pels taronges, marrons i  vermells i arribant als ocres i grocs. Un contrast de bellesa peculiar que fan que fotografiar la tardor tingui un encant especial, sobretot si fem fotografia de paisatge.

Però no només són els colors que ens ajudaran a obtenir una imatge. La llum canvia constantment al llarg del dia i això s’ha de tenir en compte. Enlloc de veure-ho com un handicap, utilitza-ho al teu favor: per què no fotografies una mateixa escena en diversos moments del dia? Pot ser un bon experiment que a més t’ajudarà a veure quines són les teves preferències. Tot i això, et recomanem que no t’oblidis de captar les sortides i les postes de sol, són moments crucials i espectaculars.

Els colors, la llum,… Però fotografiar la tardor no ens hem d’oblidar de les condicions climàtiques. Per una banda, els que sou de la plana central no heu de rumiar gaire… és clar, la boira. Aquest fenomen tan molest per alguns i tan enamoradís per uns altres et pot oferir un paisatge entre misteriós i màgic que et captivarà. D’altra banda, els de la costa aprofiteu cada salt d’aigua, cada onada envoltada per les fulles de tardor.

I per últim, tingues present la fauna i la flora. Aquí d’esquirols costa de trobar-ne, però pots fotografiar ocells, insectes, algun rèptil,… Pel que fa a flora no hi ha dubte, no? No només són per menjar-los, ja ho sabem que són molt bons, però abans de collir-los potser que aprofitis per treure’n una captura. No cal que et diguem de què parlem, oi?

Un cop tens tots aquests factors presents, decideix. On aniràs? Òbviament et recomanem el bosc, però si t’és difícil arribar-hi sempre pots acudir a un parc gran amb arbres i vegetació. Si a més hi ha un riu o un petit estany aconseguiràs incorporar l’aigua a la imatge, que acostuma a tenir bons resultats.

Ja has arribat. Treu la càmera i ajusta el balanç de blancs, et donarà la calidesa de la tardor. Posa’t còmode i comença a disparar. Aquesta seria una ocasió perfecta per utilitzar un objectiu macro, si en tens un. Prova diversos angles, juga amb contrastos, amb diverses obertures de diafragma i diferents temps d’exposició, amb la llum. Si la teva especialitat és la fotografia de paisatge, aprofita-ho, si no, et recomanem que per fotografiar la tardor busquis el detall, en especial la fulla, la icona de la tardor. Un bon desenfoc al fons sempre et quedarà bé.

I per a tu? Quina és la millor estació de l’any per fotografiar?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra