FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Com fer fotos de viatge espectaculars

Quin és el millor record de l’últim viatge que has fet? L’àlbum de fotos, oi? T’encanta mirar-lo i remirar-lo i recordar cada moment, cada rialla, cada anècdota i cada experiència. Però… què passa quan els arriba el moment als teus amics de: “Per cert, us ensenyo l’àlbum del meu últim viatge a Tailàndia”. Les mirades es dispersen, el silenci s’instal·la i algú diu tímidament: “…d’acord”. El més valent s’atreveix: “D’aquí una estona he de marxar que he de treure el gos” i el més sincer et diu clarament: “Però ràpid eh, que això de mirar fotografies dels altres és una mica conyàs”. I ho saps. Totes les imatges són iguals: la Torre Eiffel i jo, el riu i jo, la catedral i… jo! Per fer un àlbum atractiu, canviar d’estratègia i diferenciar-te de la resta és la clau. Et donem alguns consells per fer unes fotos de viatge que tothom recordarà.

L’objectiu principal és fer una foto original, una imatge d’un monument o d’un lloc que no puguis trobar a Internet. No cal fer fotos-paisatge de la catedral de Manresa, del riu de Girona o de la Sagrada Família de Barcelona. Hi ha milers de fotos a Google d’aquests llocs i tothom els coneix. Com pots fer-ho doncs?

– Juga amb les proporcions. És un recurs fàcil però que resulta. Evita les típiques: aguantant la Torre de Pisa, fent servir el Sol de pilota, o agafant un monument amb la punta dels dits. Fes volar la teva imaginació: una sabata que aixafa tot un grup, una boca que es menja gent,…

– Oblida posar com una model. Et faràs centenars de fotografies durant el viatge,… sortiràs amb la mateixa postura a tot arreu? Fes cares divertides, canvia de posició, surt espontani@ i sobretot oblida els formalismes.

– Si tot això no va amb tu, tranquil·l@. Hi ha una nova moda: fer la foto amb un objecte o peluix. Hi ha a qui li costa aparèixer a les fotografies. Cap problema, primer pla de l’objecte o peluix, el paisatge de fons i quedes cool davant les amistats. Aquest fenomen s’ha estès de tal manera que fins i tot hi ha agències que es dediquen a portar els teus peluixos de viatge. Ben bé, hi ha gent per tot.

Fes la mateixa foto igual a tot arreu on vagis. Et ve al cap Murad Osman, oi? Inspira’t en ell i deixa que la creativitat corri per les teves venes.

– Un bon recurs per fer fotos de viatge és introduir objectes personals. Amb ells intenta explicar una història que transmeti la teva imatge: unes sabates en aquell dia que vas caminar sense parar, un rellotge quan vas haver de córrer, unes flors el dia que vas fer aquell cim,…

Et falten més idees per fer fotos de viatge? Explica’ns quines fas servir!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra