FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Capta la tendresa dels nadons amb aquests 5 consells

Una bona fotografia d’un nounat és l’enveja de la família i dels amics. Si el petit o petita ja és probablement la nineta dels ulls de tots, captar-lo en una imatge fa que a tots ens caigui la baba. A més, pots fer servir la imatge per fer una postal i enviar-la als teus familiars o gent més propera. És difícil captar aquell moment en què somriu, quan fa aquella mirada o quan t’agafa la mà. Aquí no et donarem la solució, ja que no estem parlant d’un model que li puguis demanar que s’estigui quiet, però et donarem algunes tècniques que pots utilitzar per acostar-te més al teu objectiu.

03_30_Foto_3

 

1. Fes moltes, moltes fotos. Tingues la càmera prop teu, preparada per disparar en qualsevol moment. No la guardis en un armari, dins el calaix, i dins la funda, perquè si l’has d’anar a buscar, el nadó potser ja haurà après a caminar quan tinguis la càmera a punt. Si la teva màquina disposa de l’opció “ràfega”, ara és el moment d’utilitzar-la.

2. Prepara un escenari per a ell o ella, que se senti còmode -no voldràs que surti plorant, oi?-. És bonic fotografiar-los en el dia a dia però crear un fons improvisat costa molt poc. Posa una bonica catifa al terra i un fons a la paret de color blanc. Escampa-hi les seves joguines i deixa que es distregui, que jugui, que interactuï. Si en té de les que fan soroll encara millor, ja que serà més fàcil que canviï l’expressió de la seva cara i puguis captar el moment.

3. Posa’t a la seva alçada per fotografiar-lo. Evita fer plans des de dalt -és a dir, tu dempeus i el nadó al terra-. Que no et faci por fer primers plans, no hi ha res millor que un primeríssim primer pla (PPP) d’un nadó.

 

03_30_Foto_2

4. Millor la llum natural que el flash. En general, sempre és millor la llum natural que el flash, però hi ha discrepàncies de si aquest sistema de llum artificial pot perjudicar la vista dels nadons o no. Per curar-se en salut, millor llum natural.

5. Sigues constant. Sempre comencem amb molta energia i poc a poc anem perdent ritme. Ens passa amb tot. Per evitar-ho, t’aconsellem que de primeres estipulis la freqüència o sinó, et marquis un mínim de fotografies al mes/setmana.

Què t’han semblat aquestes idees? En tens més? Deixa’ns un comentari i ens les expliques.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra