FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Atreveix-te amb la fotografia arquitectònica

Existeixen molts tipus de fotografia: de paisatge, retrats, esportiva, abstracta, urbana… avui et parlem de la fotografia arquitectònica i et donem alguns consells per a què la provis i ens diguis què et sembla. L’avantatge és que tothom la pot practicar, ja que no cal que visquis en una gran ciutat, qualsevol edifici pot servir-te de model, només falta que te’l miris amb una altra perspectiva.

  1. Observa l’edifici a través dels teus propis ulls. Aparta la càmera i mira’l. Què vols destacar? Veus algun element que mereixi tenir el protagonisme de la foto? Com serà el fons? No cal que ho decideixis tot ara, però sí que ho tinguis present per no trobar-te amb imatges sense sentit i buides de contingut.
  1. Tingues en compte les condicions climàtiques i ambientals. La llum de primera hora del matí no té res a veure amb l’última de la tarda. L’ideal seria que observessis prèviament com és la il·luminació en allò que vols fotografiar: et molestarà el sol a primera hora? Et farà un contrallum al vespre? Si desplaçar-te al lloc en qüestió t’és fàcil, et recomanem fermament que facis diverses proves en diversos moments del dia i així decideixis quin t’agrada més. Qui sap, potser al final decideixes fer una sèrie d’aquell enquadrament.
    També has de tenir present si l’edifici en qüestió compta amb il·luminació articifial exterior o no. Fan alguna figura amb les llums? Són boniques? En aquest cas és recomanable utilitzar trípode ja que al ser de nit hauràs d’obrir el diafragma i baixar la velocitat d’obturació, fet pel qual la fotografia et podria quedar moguda. També hauries de baixar l’ISO per reduir el soroll de la imatge.
  1. Agafa l’equip. Com et dèiem potser et fa falta trípode i si tens diversos objectius també podries provar diferents plans.
  1. Arrisca’t. Intenta sortir dels clàssics i prova coses noves. Dispara, dispara i dispara. Prova, prova i prova. Diferents angles, enquadraments, diferents filtres, perspectives… Sempre hi seràs a temps d’esborrar la fotografia, ara deixa’t anar i fes fotografies fins i tot a allò que creus que no quedarà bé.
  1. Posa en pràctica la fotografia de moviment. Aquest és un bon moment. Agafa el trípode -o sinó col·loca la càmera en un lloc immòbil- i prova les esteles de moviment, les escombrades, el zoom…
  1. Utilitza un diafragma tancat -de número alt- per tal que tot l’enquadrament et surti enfocat i amb els detalls de l’edifici clar. No oblidis que estem parlant de fotografia arquitectònica i per tant, l’edifici ha de tenir un paper dins la imatge.

Coneixes altres consells per aplicar a la fotografia arquitectònica? Explica’ns-els deixant un comentari.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra