FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Aprèn a fer fotos per menjar-te-les!

Ets un fan de la fotografia gastronòmica? Cada cop són més els que s’apunten a aquesta nova tendència, on l’objectiu pot ser plasmar la combinació a 3 bandes del xef per un cantó, el comensal i el plat en sí o arribar a transmetre aquell moment de la cuina previ a la preparació. Plasmar els colors, les textures, els ingredients, les sensacions… en definitiva, aconseguir que aquella captura atregui l’atenció del públic i el transporti fins a aquell precís instant podria dir-se que és l’objectiu d’una bona fotografia gastronòmica. Vols alguns consells per fer-ho realitat?

  1. Cuida el fons. Intenta que el que hi pugui haver darrera no distragui l’atenció de l’objecte principal, és a dir, del plat. Si estàs en un restaurant, intenta captar la decoració del lloc, l’estil, la personalitat. També pots incloure quelcom d’atrezzo.

Foto 1

  1. La llum, un punt clau. Fes tot el possible per disposar de llum natural i, a poder ser, escull un dia assolellat; serà la manera d’aconseguir un bon nivell de saturació i d’equilibri de blancs que farà que els colors siguin més fidels a la realitat. En un restaurant, busca un lloc prop d’una finestra i presumeix del hashtag #sensefiltres. Què et sembla?

Foto 2

  1. Dóna-li volum. Aquí et recomanem que provis diverses perspectives fins que trobis aquella que et dóna el resultat que estàs buscant. Podem veure amants de la fotografia gastronòmica que cometen l’error d’utilitzar només el pla picat, és a dir, on el fotògraf es posa per damunt l’escena. D’aquesta manera no s’aprecia el volum ni la textura. El nostre consell és que et posis a l’alçada del plat i t’apropis per capturar el màxim de detalls possible.

Foto 3

  1. Juga amb l’enfocament. És la manera de dirigir la mirada de l’observador. Tu tries què vols destacar i què queda en un segon terme.

Foto 4
Ets afeccionat a la fotografia gastronòmica? Segueixes aquests consells? Ara et toca a tu explicar-nos quins són els teus. I si et falten idees, aquí tens un recull de 27 exemples de fotografia gastronòmica.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra