FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

Alerta amb les fotos dels teus fills a les xarxes socials

Si tens fills, probablement t’agrada fer-los fotografies i penjar-les a les xarxes socials. Si haguéssim de fer una estadística, ens arrisquem a dir que les que més ho fan són les mares que tenen el primer fill o filla: tot el dia càmera en mà per immortalitzar cada instant, captar cada petit progrés i sobretot ensenyar a tot el món la bellesa incalculable de la criatura. Si tu també puges fotos dels teus fills, nebots, cosins petits o qualsevol menor, alerta, podries acabar a la presó. Primer que tot, has revisat la configuració de privacitat del teu compte per tal que les fotos dels teus fills no es facin virals?

França és el primer país que ha decidit posar límits a les publicacions que els pares fan dels seus fills. Com a menors, ells no tenen el dret de decidir sobre la seva privacitat, i és per aquest motiu que el govern francès ha decidit imposar multes de fins a 45.000 euros i penes de presó per a aquells que publiquin imatges de menors en la seva intimitat sense el seu permís. Aquesta decisió s’ha pres per frenar la proliferació de les fotografies de menors a les xarxes, que en ocasions mostren situacions que, entre els membres de la família podria considerar-se tendra, bonica o graciosa, però que en realitat podria servir d’esquer per a pedòfils o com a excusa per fer bullying a l’escola.

A Àustria, una noia de 18 anys ha denunciat als seus pares per haver publicat fotografies d’ella de quan era un nadó. La jove assegura que la publicació d’aquestes imatges, que inclouen el canvi de bolquers, nus, i en definitiva situacions quotidianes, l’ha afectat de manera negativa a la seva vida privada. Tot i això, arribats a aquest punt, un es pot preguntar si aquestes denúncies venen realment per la publicació de les fotografies o per una altra qüestió, com la desobediència als progenitors. Si la noia guanya el cas, la família l’haurà d’indemnitzar amb una quantitat encara per determinar. Cal recordar que a Espanya l’edat mínima per tenir perfil a les xarxes socials és de 14 anys.

És qüestió de temps que aquesta activitat es reguli també al nostre país. I també era qüestió de temps que algú poses límit a la proliferació de fotos de nadons a les xarxes socials.

Així doncs, si ets un d’aquests fanàtics de les fotografies dels menors, ves amb compte!

Alerta amb les fotos dels teus fills a les xarxes socials
Alerta amb les fotos dels teus fills a les xarxes socials

Comunicació Foto Llum

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra