FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

6 consells bàsics per a iniciar-te amb la fotografia

Estàs començant amb la fotografia? T’has comprat una càmera o fas fotos amb el mòbil, i el resultat no t’acaba de convèncer? Com moltes coses en aquesta vida, la fotografia té molt a veure amb la pràctica i, tot i que un munt d’hores acumulades no t’asseguren convertir-te en l’estrella fotogràfica del moment, sí que et poden ajudar. A continuació t’oferim alguns consells per tal que provis les diverses tècniques fotogràfiques i en puguis treure el màxim profit.

  1. Composició. La composició és la base d’una bona fotografia. Sense una bona composició els elements estan desordenats dins la imatge i els nostres ulls no saben on mirar. Practicar aquest concepte és essencial i un cop el tinguis assimilat, les teves fotografies tindran un altre aspecte.
  2. Línies. Les línies t’ajudaran molt a la composició d’una fotografia. Acostumen a dirigir la mirada de l’observador cap al punt que vols. Però compte, han d’estar completament rectes, sinó espatllaran la fotografia.
  3. Moviment. Recordes com s’aconsegueix congelar el moviment? Has de jugar amb els temps d’exposició, equilibrant la llum amb la velocitat d’obturació. Una exposició llarga alentirà el moviment (manta d’aigua) ; una exposició curta el congelarà (gotes d’aigua). En aquest article t’explicàvem com aconseguir-ho.
  4. Profunditat de camp. La profunditat de camp és la distància, dins la imatge fotografiada, que apareix nítida. Aquest efecte permet donar a l’observador la sensació que els objectes estan més lluny o més a prop l’un de l’altre depenent de la profunditat de camp que li donem.
  5. Fotografia macro. La fotografia macro és més senzilla de practicar del què sembla. Si bé és cert que l’ideal és comptar amb un objectiu macro per l’ocasió -en aquest article et parlàvem d’alguns tipus d’objectius, entre ells el macro-, no és imprescindible. Si treballes amb càmera reflex, alguns objectius no et permetran enfocar l’objecte tan aprop com tu voldries per aconseguir captar l’ànima de l’objecte. També pots practicar la fotografia macro amb el mòbil, fins i tot trobaràs algunes aplicacions específiques per a aquest tipus de fotografia.
  6. Escombrada -o “barrido”- i esteles de moviment. L’escombrada (en castellà coneguda com a “barrido”) i les esteles de moviment són tècniques utilitzades que donen sensació de moviment a la imatge. L’escombrada consisteix en què el fons quedi mogut i el motiu quiet i s’aconsegueix movent la càmera en el moment de disparar al mateix temps que ho fa allò que fotografiem. D’altra banda, l’estela de moviment és precisament el contrari: el fons quiet i el motiu a fotografiar mogut.

Recomanaries altres tècniques a algú que tot just comença en el món de la fotografia? Deixa’ns un comentari i ens ho expliques.

 

Comunicació Foto Llum

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra