FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

L’ Instagram del metro de París causa furor

Segueixes el compte d’Instagram de la xarxa de transport públic de la teva ciutat? És probable que no. I és probable que ni tan sols tingui un perfil en aquesta xarxa social dedicada exclusivament a la imatge i a la fotografia. Té lògica, les empreses públiques acostumen a publicar missatges més institucionals, corporatius i informatius de cara als seus usuaris com podrien ser la comunicació d’una avaria, retards, noves línies en construcció… No és el cas de l’operador de transport públic de París, RATP, que en només 7 mesos ja ha aconseguit prop de 25.000 seguidors al seu perfil d’Instagram. La qualitat i art en les seves imatges s’han convertit en una estratègia que funciona prou bé.

Les publicacions del perfil d’Instagram de RATP són fotografies que expliquen històries, que et conviden a la reflexió, que mostren una qualitat fotogràfica excel·lent. En aquest sentit, cal destacar que són 3 els fotògrafs que es dediquen a la cerca d’aquestes imatges suggestives, que van des d’un vagó ple a vessar de gent fins a una escena romàntica en els seients d’un autobús. Totes elles tenen lloc dins les instal·lacions del transport públic. També utilitzen fotografies antigues per tal de captivar l’atenció de l’usuari i fer un repàs històric d’aquest servei d’una manera atractiva i dinàmica. El resultat d’aquesta estratègia ha estat molt positiu, aconseguint un alt percentatge d’interaccions.

 

Vagó

 

Petó

 

Tot i això, aquesta no és l’única estratègia de màrqueting seguida per RATP. En el seu perfil de Facebook hem pogut observar el resultat d’un concurs per escollir els fotògrafs més talentosos i fer de les seves imatges la primera exposició d’Instagram a la ciutat. En total, una vintena d’amants de la fotografia van ser escollits com a guanyadors, entre els quals hi ha una noia de 14 anys apassionada de la dansa, Loriane Cateloy Rose (@calxdance), que ha fotografiat el seu art en zones urbanes com ara el metro. Sens dubte, les fotografies parlen per sí soles.

Noia dansa

 

10_21_noia dansa2

 

Tenint en compte el context social del país veí, on la població viu amb la por al cos d’un atemptat al seu poble, accions d’aquest tipus poden aconseguir fer tornar la confiança en un sistema públic de transport com és el de París. Si més no, cal felicitar a l’equip responsable d’aquesta tasca.

A Foto Llum estarem atents al seu perfil, i tu? El segueixes?

 

Comunicació Fotollum

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra