FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

10 tips per a fotografiar la lluna

Segur que més d’una vegada t’has quedat de pedra observant una fotografia on apareix una lluna brillant i de dimensions gairebé impossible. Cada fotografia és diferent i has de saber que algunes estan editades a posteriori, però també n’hi ha d’altres que utilitzen altres tècniques per aconseguir captures espectaculars. Vols aprendre’n? És fàcil, tot i que hi ha algun element de l’equip fotogràfic que hauràs de tenir. Si tens un trípode i un objectiu que arribi a 200mm ja pots practicar aquesta mateixa nit!

Anem per passos.

  1. T’ho recordem sempre, escull prèviament el lloc des d’on faràs la fotografia i inspecciona’l. Et recomanem que fins i tot ho facis a l’hora aproximada que penses fer la fotografia ja que, en aquest cas, el cel i la mateixa lluna canvien per minuts. Ah, i no t’oblidis de comprovar en quina lluna ens trobem, no fos cas que surtis al carrer i estiguem en lluna nova!
  1. Emporta’t el trípode. Si no en tens, aquest podria ser el moment de valorar l’opció de comprar-ne un. Pots consultar-nos preus i assessorament a Foto Llum. Com que hauràs de treballar amb velocitats d’obturació molt baixes, si no utilitzes trípode et quedarà la imatge moguda.
  1. Objectius: de 200mm cap amunt o teleobjectiu. Com més alt sigui el número, més gran quedarà la lluna, ja que, si ho recordes, la distància entre els objectes que hem fotografiat disminueix i és menor del que veiem amb els nostres ulls. Et deixem l’enllaç de l’article on parlàvem dels diversos tipus d’objectius.
  1. Punt d’enfocament: la lluna. Si t’atreveixes amb l’enfocament manual, endavant, si encara no el domines, millor utilitzar l’enfocament automàtic.
  1. Diafragma de f8 o f11 i ajusta la velocitat d’obturació. De totes maneres ves fent diverses proves.
  1. Baixa l’ISO al màxim. En aquest cas de fotografia nocturna no et caldrà corregir la falta de llum, així que amb un ISO baix no s’embrutarà el negre del cel.
  1. Tira amb RAW o el format que tingui la teva càmera, així, un cop feta la fotografia de la lluna podràs modificar els paràmetres a l’ordinador.
  1. Fes moltes fotos. Modifica els paràmetres en cada fotografia i fes moltes fotos. Potser al visor de la càmera no aprecies els canvis, però a la pantalla de casa veuràs que les captures són diferents.
  1. Mesura la llum amb l’opció “puntual”. Si no ho fas, la càmera intentarà corregir el negre fosc del cel i no et quedarà negre del tot.
  1. Retalla i edita. De fotografies a la lluna se’n han fet a milers, però poques es queden a la retina de l’espectador. Comença per retallar la fotografia de manera que tinguis l’enquadrament desitjat. També pots provar d’afegir-hi efectes utilitzant algun programa d’edició fotogràfica com els que et vam recomanar en l’article Fes-te professional amb aquests 8 programes d’edició de fotografia.

Ja has fet algunes proves? Envia’ns-les i comentem-les entre tots!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra