FOTOLLUM FOTOS LLEIDA

10 consells per fer una bona fotografia

Sembla fàcil, oi? Observes què vols fotografiar, agafes la càmera i…clic! Després la mires i no t’acaba de convèncer… el paisatge era molt bonic però la foto no acaba de transmetre allò que volies. No li dones més voltes fins que veus que algú ha tirat una foto al mateix lloc i el resultat és espectacular, veus que hi ha vida en aquella captura. Com ho ha fet? La resposta és senzilla: hi ha una bona composició. I això com s’aconsegueix? Doncs només s’han de tenir en compte uns petits elements i la teva fotografia canviarà de la nit al dia. A continuació t’anomenem 10 consells per fer una bona fotografia.

1. Identifica allò que vols fotografiar. No n’hi ha prou en agafar la càmera i fer-la servir com si fossin els teus ulls disparant a tort i a dret. Una bona fotografia o una bona composició requereix rumiar una mica per decidir què volem transmetre. És un objecte? És un element d’un paisatge? Un ocell?

2. Analitza l’entorn. Observa com és el fons i mira si hi ha altres objectes que puguin desviar l’atenció del teu motiu principal.

3. Has sentit a dir mai “aquí hi ha massa aire?”. Va relacionat amb el fons, i es refereix als espais que no aporten res. Un exemple podria ser una fotografia d’una persona en vertical on li hem tallat els peus i al damunt del cap té un munt d’espai que no ens diu res.

4. Com ja us vam explicar al post La força de les línies, aquestes s’han de tenir en compte per dirigir la mirada i l’atenció.

5. Els colors també són importants. Un bon contrast o uns colors vius faran la composició més atractiva. S’han de tenir en compte.

6. Un dels punts més importants és La regla dels tres terços, que donaran equilibri a la imatge.

7. Si tens una càmera reflex, pots jugar amb l’enfocament. T’ajudarà a definir el motiu principal i guanyaràs amb qualitat.

8. Les formes. A part de tenir-les en consideració, et donem un consell: sempre que puguis incorpora formes en “S”. Dirigeixen la mirada i donen vida a la composició. Pensa en un riu en forma de S o un cotxe conduint per una carretera en forma de S. Sembla que estiguin en moviment, no creus?

9. Enquadra l’enquadrament. Una finestra de pedra a través del qual veiem un castell en ruïnes? Perfecte, inclou aquesta finestra. Però vigila que no et surti torta!

10. L’últim dels consells per fer una bona fotografia, però sens dubte el més important de tots: prova, prova i prova. No et cansis de fer fotos i de posar en pràctica tots aquests consells.

Notes algun canvi? En coneixes més? Explica’ns-ho i entre tots podem afegir més consells.

 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra